ماست پروبیوتیک یا پروماس چیست؟

ماست پروبیوتیک

ماست پروبیوتیک یا پروماس :

ماست پروبیوتیک یا پروماس ،یک فرآورده لبنی جدید و در واقع یک ماست غنی شده است که با استفاده از آن نه تنها می توان از مزایای ماست بهره برد بلکه می توان باکتری های مفید و لازم بدن را نیز از این طریق تامین کرد.

ماست پروبیوتیک در دمایی بین ۳۸ تا ۴۵ درجه سانتی گراد تهیه شده و منبعی غنی از کلسیم، پتاسیم و ویتامین K محسوب می شود و حاوی مقادیر زیادی میکروارگانیسم های مفیدی است که به تعادل اکوسیستم داخلی بدن کمک می کنند. این ماده لبنی حاوی تعداد زیادی از اسید های آمینه ضروری برای سلامت انسان است. تریپتوفان از جمله این اسید های آمینه محسوب می شود که موجب جذب و ذخیره کلسیم و منیزیم می شود و در نهایت به تقویت سیستم عصبی منجر می شود.

با استفاده از باکتری های مفیدی که در ماست پروبیوتیک وجود دارد می توان برخی بیماری ها را درمان کرد و از بروز برخی بیماری ها نیز جلوگیری کرد. استفاده ماست پروبیوتیک میزان جذب کلسیم و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان، جلوگیری از بروز برفک دهان، درمان سنگ های کلیه، جلوگیری از ابتلا به یبوست در افراد مسن ماست پروبیوتیک ، جذب و ساخت ویتامین ها به خصوص ویتامین های گروه B، هضم لاکتوز در روده و درمان بیماری های گوارشی مانند زخم روده را به همراه دارد.

واژهٔ پروبیوتیک در اصل کلمهٔ یونانی به معنای ”برای زندگی“ است.

انواع مختلف ماست:

  • ماست کم چرب یا بدون چربی : ماست کم چرب یا کم چرب با شیر ۲ درصد تهیه می شود.
  • کفیر : کفیر یک ماست مایع برای نوشیدن است. این ماده حاوی پروبیوتیک است و با اضافه کردن دانه های کفیر به شیر آماده می شود.
  • ماست یونانی : ماست یونانی پروتئین بالاتری نسبت به سایر ماست ها دارد، اما حاوی کلسیم کمتری است.

ماست یونانی ضخیم و خامه ای است. این ماده می تواند در مقابل گرما بهتر از ماست معمولی مقاومت کند و اغلب در پخت و پز به سبک مدیترانه ای استفاده می شود.

روده انسان حاوی انواع مختلفی از باکتری‌ها است. بسیاری از این باکتری‌ها برای گوارش بهینه غذا مفید هستند. دسته‌ای از این باکتری‌ها که به باکتری‌های پروبیوتیک معروفند، علاوه بر کمک به گوارش، مولکول‌های پیچیده و ترکیباتی مانند ویتامین‌ها و آنتی بیوتیک‌های مختلف را تولید می‌کنند که برای بدن مفید است. منبع باکتری‌های پروبیوتیک لبنیات و میوه‌ها هستند.

پروبیوتیک

پروبیوتیک نوعی باکتری سالم است که به نفع روده مفید است. آنها به تنظیم دستگاه گوارش و کاهش گاز، اسهال، یبوست و نفخ کمک می کنند.

برخی تحقیقات نشان داده اند که پروبیوتیک ها می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند ، به مدیریت وزن کمک کنند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند.

مصرف ماست و سایر غذاهای پروبیوتیک ممکن است باعث افزایش جذب ویتامین ها و مواد معدنی شود.

کلسیم

کلسیم برای رشد و نگهداری استخوانها و دندانهای سالم ضروری است. همچنین برای لخته شدن خون، بهبود زخم و حفظ فشار خون طبیعی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

غذاهای سرشار از کلسیم بهتر است وقتی با یک منبع ویتامین D جفت شوند، زیرا ویتامین D به روده کوچک و به جذب کلسیم کمک می کند.

بهترین نوع ماست، ماست ساده و بدون چربی است .

منبع : بهداشت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را به اشتراک بذارید

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email

پست های پیشنهادی